Klenoderna på landbacken

Stort tack till alla som deltog i helgens upptagning av båtarna. Ett särskilt tack till vår varvschef som planerat och övervakat upptagningen också ett tack till Tim som kört lillbåten i två hela dagar. Förutom lite regnstänk på lördag morgon var vädret, trots dyster prognos, till vår fördel med endast svag vind och inget störande vårskvalp.
 
Hoppas ingen smittspridning skedde – det var lite si och så med att hålla avstånd. Vad styrelsen vet skedde ingen incident eller malör under upptagningen. Tyvärr hade den stora kranen inte utlovad kapacitet, vilket gjorde att vi fick göra fler flytt av kranbilen. Toppen att kranförarna är så duktiga och uthålliga. Som vanligt tar upptagningen lite längre tid än beräknat för att det också är strul med vissa båtar. Dessutom hade vi i år flera nya båtar med nya placeringar och nytt material att hantera. Viktigt att båtägare som känner på sig att det tog väl lång tid och vart lite struligt tänker till och förbättrar rutiner och pallning till kommande år. Förutom allas gemensamma tid så kostar kranbilarna nästa 100 kr per minut.
 
Trots påpekanden och information i brev och på varvet bryter många båtägare mot klubbens miljöregler och samlar inte upp tvättvatten. Pressarna är för små eller helt fel utlagda så att smutsvattnet rinner ut på marken. Detta får inte fortsätta. Det äventyrar klubbens möjligheter att vara kvar inte minst för att varvet ligger inom ett naturreservat.
 
Tyvärr är folk med svårigheter att veta vad som är ditt och mitt i farten redan. Lås fast stegar, ta hem stöldbegärligt material. Det är främst utombordsmotorer man är på. Ta bort kåporna, propeller och eventuellt drev. Eller slå kättingar om drevet. Håll lite extra koll på inte bara egna saker utan även andras när du tittar till båten, för det gör väl alla då och då. Ser du något hör av dig till styrelsen.
 
Planer för kommande säsong är redan igång. Den nya vinschen på mastkranen ska förbättras, hydrauliken på slipvagnen ses över, pontonbryggor lagas med mera. Kom gärna med förslag på förbättringar och kom gärna och hjälp till att rusta våra anläggningar. Klubben har inte som andra klubbar obligatoriska arbetspass, men det behövs insatser från fler för att klara en medlemsdriven anläggning. I nuläget gör ett fåtal personer väldigt stora insatser på varvet och bryggorna. Vi jobbar Coronaanpassat och har trevligt ihop!
 
//Styrelsen
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • hans lissell » Fakturor ute nu:  ”vad är detta?? vad är tanken”

  • Birgitta Söderberg » Nytt medlemssystem:  ”Hej jag har inte fått något mail från Svenska Båtunionen. Mvh Birgitta ”

  • Per » laglistor inför torrsättningen klara!:  ”Hej! Har 4 st kompletta segelbåtstöttor till salu, galvade, svetsade, med kedjor..”

  • Odd Klofsten » Bästa medlemmar!:  ”Hej Apropå mail från styrelsen om "Påskerbjudande", läs mer på https://batmiljo...”

  • Per » Bästa medlemmar!:  ”Hej på er! Har lite pyssel med min mast, när öppnas mastskjulen? Toppen om det g..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln