Miljöarbete SBK

Här hittar du  information om Solsidans Båtklubbs miljöarbete samt vägledning och användbara tips om hur du som enskild medlem på bästa sätt kan agera i samklang med miljön.

Klubbens utgångspunkt är att varje medlem tar ansvar för miljön genom att välja rätta kemikalier och färger samt ta hand om rester/avfall.

Miljön i vårt närområde är viktigt för klubben och dess medlemmar, därför bedriver SBK ett aktivt miljöarbete.

Miljön på varvet

Klubben är mån om miljön och har antagit nya miljöregler som alla ska följa. Läs mer i stadgar, varvsreglemente samt miljöplan (nedan).

Nedanstående presentation ger dig en bild av de möjligheter du som medlem har på vårt varv.

Hallbyggarna-Jonsereds har en depå på Maskingatan 11 i Märsta. Tel 08-591 22 300. De säljer bland annat begagnade presenningar på 4,5*7 meter för cirka 1000 kr.

Dessa fungerar utmärkt för att fånga upp vattnet vid bottentvätt för rening på varvet.

Miljöplan

"Hur skall jag rengöra min båt?"