2021

Under hösten har delar av styrelsen fixat en del på varvet. Bland annat en extra motordriven vinsch till mastkranen som går extra långsamt.

Dessutom har vattensystemet gjorts om och en rejäl rensning gjorts i friggeboden. Utanför har en trappa byggts i slänten upp till klubbhuset.

Sedimenteringstankarna har tömts av Ragnsells för att en tank felaktigt fylldes med spillolja.
 På tur är att ordna med ett tappställe till för båtarna utanför klubbhuset och en översyn av manöverdonet till hydraulspelet.

Dessutom ska landgångarna vid Erstaviks- och Vårgärdsbryggan renoveras.

//Styrelsen

Läs hela inlägget »

Även om vi inte kunnat ses på årsmöte senaste åren och ha gemensam städkväll är intresset bland medlemmarna att hjälpa till bra. Nästan alla aktiva medlemmar är också nöjda med den service man får av ideella krafter inom klubben. Detta visade en analys av de 106 svar som kom på enkäten om vad man är kunnig i och villig att hjälpa till med inom Solsidans Båtklubb.

Flertalet medlemmar i klubben som har båt på varvet är beredda att hjälpa till att klippa sly och städa upp. Ett 15-tal kan göra insatser med motor- och röjsåg.

Över hälften av våra medlemmar kan tänka sig att delta i enklare underhåll och målning av byggnader. Många i klubben är alltså händiga. Femton kan ge sig i kast med det mesta.

När det gäller elektrisk kompetens är det ett tiotal medlemmar som kan hjälpa till med enklare el-jobb. Som tur är har varvschefen har både utbildning och intresse för maskiner. I övrigt kan en handfull medlemmar hjälpa till med drift och underhåll av klubbens maskiner.

Flertalet medlemmar är beredda att hjälpa till inom klubben men på lite olika tider. En femtedel vill inte alls bidra med arbetsinsatser.

Knappt hälften anser att verksamheten i klubben mycket bra. Lika många anser att den är bra. Medan ett 10-tal anser att servicen är medelmåttig.

//Styrelsen

Läs hela inlägget »

Måndag den 15/11 mellan kl 9-11 kommer det vara ett planerat strömavbrott på Svärdsövarvet meddelar Nacka Energi.

//Varvschefen

Läs hela inlägget »

Det tvättvatten som vi samlar upp i presseningarna under våra båtar då vi tvättar dem har nu renats och resterna samlats upp.

Klubben tvingades dessutom i år tömma tanken där vi samlar upp slam från båtbottentvätt eftersom ett par medlemmar felaktigt tömt spillolja i tankarna för tvättvatten från båtbottentvätten.

Det hoppas vi inte ska behöva inträffa igen.

All spillolja ansvarar varje medlem att själv ta till t ex en återvinningsstation.

Läs hela inlägget »

Hej!

Du fick för några dagar sedan ett mail från Svenska Båtunionen, som årsmötet i mars beslutade att klubben skulle gå med i.

Genom medlemskap i Svenska Båtunionen (Saltsjön- Mälarens båtförbund) får klubben tillgång till ett nytt administrativt system, bra försäkringar mm.

Det gamla medlemssystemet är nu överflyttat/laddat i Bas. Just nu pågår ett arbete att få det nya medlemsregistret i Bas så korrekt som möjligt. Det är viktigt att alla medlemmar nu kompletterar och korrigerar sina uppgifter.  
 
 Vi vill att du loggar in i bas.
·        Använd adressen: batunionen.se
·        Längst upp till höger hittar du en ruta BAS. klicka på den
·        Nu får du upp inloggningsbilden, Klicka på alternativet BAS inloggningskonto
·        I inloggningsrutan fyller du i det användarnamn och password du fått via Båtunionen. Nu får du upp ditt ”konto” i bas
 
Kontrollera att de uppgifter som lagts in är de rätta
Du skall hitta vilket lag på varvet du är med i, brygga med plats och data på båten mm.
 
Gå in under: ändra mina uppgifter
1.      Börja med att byta password
2.      Vi vill att du speciellt ser till att mobilnumret är inlagt i fältet mobilnummer. Skälet är att framledes kan info komma via SMS.
3.      Lägg gärna in födelsenummer så kan du fortsättningsvis logga in med Bankid.
4.      Försäkringsbolag och försäkringsnummer kommer att bli ett krav, så uppdatera gärna det på en gång.
5.      Det finns ett otal andra uppgifter, fyll i om du känner för det.
 
Om du klickar på rapport: mina uppgifter kommer en PDF upp. Den är mysko. Ett känt problem. (skall rättas i kommande version av systemet).
 
Stöter du på problem skicka ett mail till solsidans.bk@gmail.com  
 
Bästa hälsningar
/Bas-administratörerna

Läs hela inlägget »

I strålande sol och laber vind genomfördes torrsättningen utan malörer och med bra tidshållning.

All teknisk utrustning fungerade och kranförarna gjorde i vanlig ordning en fin insats tillsammans med övriga funktionärer. Till allmän glädje tvättar nästan alla nu båtbotten på ett miljövänligt sätt. Det var pressar formade till bassänger under nästan alla båtar och det vart nästan fullt i uppsamlingstankarna.

Under säsongen har en av knapparna på manöverdonet till mastkranswinschen knäckts, båda mastvagnarna skadats samt nya konsoler utanpå mastskjulet knäckts utan att skadorna rapporterats in. Det är dålig stil och illojalt mot andra klubbmedlemmar att inte anmäla skador så att de kan repareras. Sånt kan givetvis inträffa - men anmäl det omgående till varvschefen så att det också kan åtgärdas snabbt.
 
OBS – det härjar en stöldliga i trakterna. Några dagar före torrsättningen hade ligan använt klubbens roddbåt och sen låtit den driva iväg. Varvschefen fick en påringning från Torskholmens båtklubb om att båten fanns i deras hamn. Samtidigt var sjöpolisen vid varvet och med en arbetsbåt och plockade upp två 300 hk motorer och en 125 hk motor vid udden söder om varvet. Troligen har stöldligan kapsejsat på väg till varvet och tappat motorerna. Var vaksam och ta hem allt som är stöldbegärligt. Ta av kåpor, propellrar och om möjligt drev från utombordare. Det är som regel motorer över 50 hk som stjäls.
 
Snart är höstrusket här – förtöj pressar för storm, men inte i stöttorna. Kontrollera att stöttorna står rätt och är lagom hårt dragna. Njut av skog och mark i väntan på en ny båtsäsong!
//Styrelsen

Läs hela inlägget »

Nu är listorna klara inför torrsättningen den 25-26/september.

Kicka här för att komma till listorna där du kan se hur dags det är samling och när ditt lag är planerade att starta upptagningen.

Glöm inte att förbereda vagga/stöttor i god tid samt att förbereda en rejäl presenning under din stöttning för att fånga upp eventuellt giftigt vatten mm.    

Läs hela inlägget »

Tack alla för en väl genomförd sjösättning. Alla utom några klenoder kom i böljan under lördagen i finns väder med hjälp av duktiga kranförare.

På tisdag den 11 maj är det städdag och då ska allt ihopsamlat skräp iväg, som vanligt lyckas vi fylla en container. Kors vad mycket som lämnas kvar och måste tas bort genom klubben försorg varje år fast det är var och en som ska ansvara för städning och bortforsling av eget skräp.

Under städdagen kommer flitiga medlemmar att hjälpa till även med underhåll av bodar och utrustning. Känner du för att ge ett handtag – kontakta varvschefen eller bryggchefen så får du tips på insatser.
 
OBS till hösten måste alla som vill ha sin båt på varvet ordna så att det ligger en kraftig presenning under båten för att fånga upp tvättvatten och slippartiklar.
 
Hav en skön båtsommar//Styrelsen

Läs hela inlägget »

Äntligen går det att feja på ögonstenarna - vattnet är igång på varvet.

Läs hela inlägget »

Cirka 60 medlemmar deltog i det digitala årsmötet och gav styrelsen med beröm godkänt.
 
Det börjar våras på varvet och klenoderna pockar på lite uppmärksamhet. Just nu håller vi på att trimma in spel, vatten och mastkran. Förrådsbröden har fått nytt fundament och ett virkesstick för klubbens plank har byggts.

Y -bommarna på Vårgärdsbryggan ska lyftas på plats och ny el dras så är den bryggan renoverad.
 
Eftersom det verkar dröja med vaccinering gäller fortsatt social distans under vårrustning och sjösättning. Vi får spara kramar och gemensamt fika till i höst.
 
Bra om alla plockar med sig skräp från varvet och håller rent runt båtarna.
 
Vi ses under pressarna
Styrelsen

Läs hela inlägget »

...57 dagar kvar till sjösättning ;-)

Bild: Hasse Lissell

Läs hela inlägget »

...är upphittade på varvet. Kontakta ekonomi@solsidansbatklubb.se om de är dina.

Läs hela inlägget »

Fram till den 15:e mars har du som är medlem i  Solsidans Båtklubb kunnat delta i båtklubbens digitala årsmöte. Årsmötet var öppet genom att du kunnat ta del av utskickade handlingar och har haft möjlighet att svara/rösta i ett webbformulär som publicerats här på hemsidan.

I år deltog ca 60 personer på digitala årsmötet, och som tack för detta bjuder vi även generöst på några digitala semlor (se bild). ;-)

//Styrelsen 

Läs hela inlägget »
Etiketter: årsmöte

Aktiviteter

Länkar