Debattininlägg miljö

Här är ett inlägg i miljödebatten från medlemmen Kate Farkas:

"Läser just nu i senaste numret av Praktiskt Båtägande nr 3,  om båtklubbarnas bekymmer med spolplattor och bottentvättar. 90% av färgens gifter fälls ut i havet under säsongen. Resterande 10% ska sedan spolas bort över spolplatta.

I Sollentuna kommun har fyra båtklubbar kommit överens med kommunen om att helt gå över till hårda färger och slipper då anlägga spolplatta.

Viggbyholms båtklubb i Täby är en av landets största klubbar. De har investerat i en spolplatta för 1,5 milj kr men eftersom marken arrenderas har klubben bara betalat delar av kostnaden."

Läs hela inlägget HÄR
Etiketter: miljö

• Per » laglistor inför torrsättningen klara!:  ”Hej! Har 4 st kompletta segelbåtstöttor till salu, galvade, svetsade, med kedjor..”

• Odd Klofsten » Bästa medlemmar!:  ”Hej Apropå mail från styrelsen om "Påskerbjudande", läs mer på https://batmiljo...”