Till alla klubbmedlemmar

Bästa medlem!

Vårt virtuella årsmöte blev det hittills mest välbesökta årsmötet fast det inte bjöds på semla och berättelse till bildspel. Drygt 70 medlemmar tog chansen att sluta upp bakom styrelsen. Det tackar vi för och lovar leverera även i år.
 
Alla funderar säkert på årets vårrustning och sjösättning. Styrelsen har övervägt vad som är möjligt och lämpligast för att minimera risk för smittspridning. Med utgångspunkt från regeringens och folkhälsomyndighetens propåer bedömer styrelsen att vårrustning kan utföras utan risk eftersom alla är vid sina båtar och det sällan är rusning till varvet. Det viktiga är att respektera kravet på avstånd.
 
Sjösättningen innebär att fler är på varvet, men det brukar inte vara folksamlingar med mer än 50 personer. I varje lag brukar 10 – 15 personer delta och samling före och efter kan ske utomhus.
 
Sjösättning genomförs därför som planerat lördag den 2 maj.
 
Villkor som gäller:
- Alla håller avstånd och endast medverkar om de är friska. Är man förkyld får man skicka en ersättare.
- Scouternas servering ställs in för att minimera närkontakter.
- Påmastning får utföras enskilt om riggen är klar i förväg och masten endast sätts på plats och spänns fast med toppstag.
 
Styrelsen har kontaktat kranbolaget och det är möjligt att flytta fram sjösättningen till juni om nya direktiv kommer från regering eller FHM, men det är i nuläget inte troligt att smittrisken är mindre att döma av den erfarenhet som myndigheterna får efter kontakt med andra länder.

Styrelsen hoppas med denna information att alla planerar för sin vårrustning i god tid så att vi undviker trängsel på varvet de sista dagarna.
 
Det är osäkert om vi kan genomföra en traditionell städning på varvet efter sjösättningen.
Därför måste alla ovillkorligen städa upp på sina platser och i den närmaste omgivning­en. Det behövs en del gemensamma insatser på varvet i vår, men hur de ska lösas ber styrelsen att få återkomma om.
 
Förhoppningsvis klingar Coronaviruset av i likhet med sina influensa-diton till sommaren så att alla får en fin båtsommar.
 
Vårhälsningar
Styrelse

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • hans lissell » Fakturor ute nu:  ”vad är detta?? vad är tanken”

  • Birgitta Söderberg » Nytt medlemssystem:  ”Hej jag har inte fått något mail från Svenska Båtunionen. Mvh Birgitta ”

  • Per » laglistor inför torrsättningen klara!:  ”Hej! Har 4 st kompletta segelbåtstöttor till salu, galvade, svetsade, med kedjor..”

  • Odd Klofsten » Bästa medlemmar!:  ”Hej Apropå mail från styrelsen om "Påskerbjudande", läs mer på https://batmiljo...”

  • Per » Bästa medlemmar!:  ”Hej på er! Har lite pyssel med min mast, när öppnas mastskjulen? Toppen om det g..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln