• Startsida

Båtsäsong i vardande!??

Det är inte utan att man undrar om det var i rätt månadsskifte som båtarna smög i sjön i lördags när man måndag morgon vaknade till ett ymnigt snöande.
 
Hur som helst gick sjösättningen fint, men som vanligt med lite malörer. Starten blev lite försenad för att kranfirman inte vågar köra ut kranarna kvällen före. Sen flöt det på tills ordförandes båt inte flöt som den skulle för att han glömt att stänga en ventil. Det är bra att stämma av mot checklistor innan man glömmer mycket efter en säsong på land. Klubben har flera tips på nätet för sjösättning, påmastning mm.
 
Något som mer än hälften av alla på varvet måste komma ihåg är att köpa in en presenning och placera under vaggan/stöttorna inför upptagningen. Utan press ingen ny säsong på varvet!! Undantag endast för båtar med biocidfri bottenfärg.
 
I klubbgemenskapen ingår att hålla varv och bryggor i gott skick. Närmast träffas vi på torsdag kväll för städning och traditionsenlig korvgrillning, med start kl 18.30!!
 
Stort tack till scouterna och deras föräldrar som grillar så god korvar och hamburgare!! Stort tack även till brandförsvaret som ryckte ut med stora pumpar när en av träbåtarna tog in mer vatten än vad alla pumpar som klubben kunde hade klarade att pumpa ur båten.
 
Styrelsen önskar alla en härlig tid på böljan den blå!!

Se bilder från sjösättningen HÄR!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • fredrik bergstrand » OBS! Ny torrsättningsordning:  ”Hej Sten Kan undertecknad inta samma plats som förra året för min Yxlö 501 båt p..”

  • Anna-Karin Jeppsson » Rustning på varvet:  ”Letar febrilt efter en blå pålboj, men vet inte var de finns att köpa. Vet ni?”

  • Dibya Phuyal » Torrsättningslistor inkl revidering:  ”Hello Solsidan BK, I recently spoke with a fellow båtklubb memeber at DVBK, and..”

  • Theo » Ärade medlemmar!:  ”Hej! Bryggchefen är informerad och kommer kontakta dig i ärendet. MVH Theo”

  • Anders Nilsson » Ärade medlemmar!:  ”Vårgärdsbryggan plats 16 Någon har förtöjt och låst en BRIG på min plats 16 på V..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln