Angående stölden av utombordsmotorer natt mot torsdag den 30:e januari.

Igår fredag, har Polisen gjort en brottsplatsundersökning på varvet och tittat närmare på de båtar som drabbats. 4-5 båtar har helt blivit av med sin motor och i minst ett fall har stölden avbrutits, bara kablaget har kapats. Såvitt vi sett har inget övrigt stulits.

Inga spår hittades som t.ex. fimpar drickaflaskor, verktyg eller annat. Polisen konstaterade att tjuvarna använt ”frysmetoden”, vilket varit lite mer ovanligt senaste året.

Polisens arbete på plats är avklarat så det är fritt fram nu att ta hand om din båt. Om du skulle hitta en fimp eller något annat föremål, rör det i så fall inte – lägg över något täckande och kontakta Polisen.

För att försvåra stölder rekommenderar Polisen att man åtminstone tar bort kåpa och propellerhus.
Poliserna menade att tjuvarna mycket väl kan återkomma då det finns mer att hämta.

Använd diarienummer 5000-K129707-20 i kontakt med Polis och försäkringsbolag