Inför torrsättningen

Mastskjulen är öppna och telfern (mastkranswinschen) är uppstartad för avmastning - samt lagad - efter att någon varit vårdslös och dessutom glömt att meddelat att problem uppstått. Vid avmastning ska i första hand telfern användas och som reserv finns handvinschen. Kontrollera att kedja/vajer inte tar i någon kabel utan hänger fritt i samband med att du/ni fäster slingen runt masten. Var försiktig med knapparna på manöverdonet. Med ett lätt tryck på mittknappen får du masten att lyftas sakta. Vid hårdare tryck ökar hastigheten. Händer något med Telfern så kontaktar du/ni omedelbart någon i styrelsen så att den nyinstallerade reservvinschen kan tas i drift eller Telfern lagas igen om det går.
 
OBS – i mastskjulet får inga bommar förvaras utan endast master utan vant och med vajrar och linor väl uppbundna. Placera masten så att fler får plats.
 
Efter avmastningen får inte båten lämnas vid varvets brygga eller bojar. Där får båtar endast förtöjas i samband med upptagningen.
 
Vattnet på varvet sätts på i samband med upptagningen och startas med en timer på friggeboden. Sen är det i gång 8 timmar innan timern måste startas igen.
 
I somras stals den lilla röda roddbåten. Nu har vi fått en något bedagad jolle från Stefan Mälstad.
Åror finns om inte annat i sticket bakom miljöboden. Efter användning ska jollen med hjälp av det lilla spelet dras upp helt.
 
Upptagningen inleds lördag den 24 september i arla morgonstund. Som vanligt kör vi med två kranbilar. Kom i tid och ha linor på båten klara samt stöttor och pallning på plats samt den obligatoriska kraftiga presenningen på marken.
 
När det inte stör det gemensamma arbetet i laget går det bra att köpa hamburgare och fika av scouterna. På plats för att hjälpa alla ut och in från båtar finns Tim.
 
Tvätta av båtbotten och samla upp tvättvattnet i en av tunnorna på pirrorna. Töm det i tankarna vid miljöboden. Fyll en i taget. Efter att du tömt spolar du ut tunna och lindar upp slang och sladd.
 
Med lite tur får vi ett par fina höstdagar med trevlig gemenskap på varvet som avslut på en fin båtsommar.
 
//Styrelsen

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • hans lissell » Fakturor ute nu:  ”vad är detta?? vad är tanken”

  • Birgitta Söderberg » Nytt medlemssystem:  ”Hej jag har inte fått något mail från Svenska Båtunionen. Mvh Birgitta ”

  • Per » laglistor inför torrsättningen klara!:  ”Hej! Har 4 st kompletta segelbåtstöttor till salu, galvade, svetsade, med kedjor..”

  • Odd Klofsten » Bästa medlemmar!:  ”Hej Apropå mail från styrelsen om "Påskerbjudande", läs mer på https://batmiljo...”

  • Per » Bästa medlemmar!:  ”Hej på er! Har lite pyssel med min mast, när öppnas mastskjulen? Toppen om det g..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln